Karbonāde ir tradicionāls latviešu cūkgaļas karbonādes ēdiens, ko bieži vien apņem maizītēs un cep uz pannas. Tas ir pamatīgs un garšīgs ēdiens galvenajam ēdienam.
Karbonādes recepte:
Sastāvdaļas:
- 2 cūkgaļas karbonādes
- 1/2 glāze maizīšu
- 1 ola, saputa
- 1 ēdk. augu eļļa
- Sāls un pipari pēc garšas
Darbības:
- Apbērt karbonādes no abām pusēm ar sāli un pipariem.
- Iemērkt karbonādes saputotajā olā.
- Rūpīgi apbērt no abām pusēm ar maizītēm.
- Uzkarsēt eļļu pannā uz vidējas līdz stipras uguns.
- Cept maizītēs apbērtās karbonādes 3-4 minūtes no katras puses līdz zeltaini brūnas.
- Pasniegt karstu, ja vēlas – dekorēt ar pētersīļiem.
Karbonādi vislabāk baudīt kopā ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu salātiem. Kraukšķīgā apvalks un sulīgā cūkgaļa padara šo par iecienītu latviešu ēdienu. Pielāgojiet cepšanas laiku, ja izmantojat biezākas cūkgaļas karbonādes.