Skip to content
Sastāvdaļas:
- 1,5-2 mārciņas cūkgaļas muguras vai pleca.
- 2-3 lieli kartupeļi
- 1 glāze skābētu kāpostu
- 1 liels sīpols, sasmalcināts
- 1 ēdamkarote eļļas
- Sāls un pipari pēc garšas
- 1 tējkarote ķimeņu sēklu
- 1/2 glāzes ūdens
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C.
- Nomizojiet un sagrieziet kartupeļus biezās šķēlītēs un izvietojiet tos uz cepamā trauka dibena.
- Pannā uzkarsē eļļu un sautē sasmalcinātus sīpolus, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi.
- Cūkgaļas cepeti no visām pusēm ieberiet ar sāli, pipariem un ķimenēm. Novietojiet to cepamajā traukā uz šķēlēs sagrieztajiem kartupeļiem.
- Uz cūkgaļas cepeša uzkaisiet sautētos sīpolus.
- Sīpoliem virsū pievieno skābētos kāpostus.
- Cepšanas traukā ielej 1/2 glāzes ūdens.
- Pārklājiet trauku ar alumīnija foliju un cepiet cepeškrāsnī 1,5-2 stundas, līdz cūkgaļa ir pilnībā izcepta un mīksta.
- Noņemiet foliju un ļaujiet ēdienam cepties nesegtam vēl 15-20 minūtes, līdz virspuse kļūst kraukšķīga un zeltaini brūna.