Cūkas gaļas un skābētu kāpostu sautējums ir Latvijā ļoti izplatīta maltīte. Tas satur lieliski garšojošus produktus, kas derēs gan brokastīm, gan vakariņām. Cūkas gaļa, viena no pamata ingredientiem sautējumam, nodrošina daudz C vitamīna un dažādiem minerālvielām nepieciešamo uzturvielu devu. Kombinācija ar skābajiem kāpostiem, savukārt, mazina badu un dotu steidzamu enerģijas devu.
Sastāvdaļas:
- 800 cūkgaļas
- 1,5 kg skābētu kāpostu
- 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 1 šķēlīte selerijas saknes
- 100 g tauku
- sāls, cukurs, pipari pēc garšas
- ūdens
Pagatavošana:
- Kāpostus sagriež sīkāk, kopā ar smalcinātiem sīpoliem, burkānu un seleriju taukos apcep, pievieno ūdeni un sautē gandrīz mīkstus.
- Gaļu sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sāli un pipariem, uz pannas apcep brūnu, liek katlā, pievieno tomātu biezeni, kāpostus, cukuru, izmaisa (ja vajadzīgs šķidrums, pielej karstu ūdeni), katlam uzliek vāku un cepeškrāsnī sautē gatavu.
- Pasniedz ar kartupeļiem, kas vārīti vai cepti folijā ar visu mizu.