Cūkgaļas cepetis Latviešu gaumē ar kartupeļiem un skābētiem kāpostiem

Sastāvdaļas:

  • 1,5-2 mārciņas cūkgaļas muguras vai pleca.
  • 2-3 lieli kartupeļi
  • 1 glāze skābētu kāpostu
  • 1 liels sīpols, sasmalcināts
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 1 tējkarote ķimeņu sēklu
  • 1/2 glāzes ūdens

Pagatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C.
  • Nomizojiet un sagrieziet kartupeļus biezās šķēlītēs un izvietojiet tos uz cepamā trauka dibena.
  • Pannā uzkarsē eļļu un sautē sasmalcinātus sīpolus, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi.
  • Cūkgaļas cepeti no visām pusēm ieberiet ar sāli, pipariem un ķimenēm. Novietojiet to cepamajā traukā uz šķēlēs sagrieztajiem kartupeļiem.
  • Uz cūkgaļas cepeša uzkaisiet sautētos sīpolus.
  • Sīpoliem virsū pievieno skābētos kāpostus.
  • Cepšanas traukā ielej 1/2 glāzes ūdens.
  • Pārklājiet trauku ar alumīnija foliju un cepiet cepeškrāsnī 1,5-2 stundas, līdz cūkgaļa ir pilnībā izcepta un mīksta.
  • Noņemiet foliju un ļaujiet ēdienam cepties nesegtam vēl 15-20 minūtes, līdz virspuse kļūst kraukšķīga un zeltaini brūna.