Image credit: receptes.tvnet.lv

Zivju zupa

Latvijas tīrie ezeri un upes tikai gaida… zvejniekus, jo tās ir pilnas ar zivīm. Līdakas, raudes, raudes, samus, zušus un citus zivis. No nozvejas tiek vārīta garšīga zupa uz
ugunskurā. Vispirms tiek izmantotas mazākas zivis, lai pagatavotu buljonu. To pārcucina, un tad pievieno zivju gabaliņus, kartupeļus, burkānus, garšaugus un zaļumus. Dilles un skābais krējums
var pievienot arī krējumu.

Sastāvdaļas:

  • Laša, foreles, mencas (vai jebkuras citas treknākas zivs) astes daļa ar mīkstumu, galva
  • 2 palieli burkāni
  • 5 kartupeļi
  • Garšaugi – sīpols, puravs, gabaliņš selerijas un pētersīļu saknes, pētersīļu kāti
  • Sāls, pipari
  • Sakapāti zaļumi – dilles, pētersīļi
  • 1 ēd.karote sviesta

Pagatavošana:

Notīra zivi no zvīņām un liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra. Tiklīdz buljons uzvārījies – noputo un pievieno visus garšaugus. Vāra līdz zivs gatava. Bujonu nokāš un liek tālāk vārīties pievienojot sāli, piparus, sagrieztus burkānus un kartupeļus. Tikmēr noloba zivs gaļu, sagriež sīkāk un kad dārzeņi jau gatavi pievieno to buljonam. Kad viss gatavs – iemaisa sviestu. Pasniedz ar pārkaisītiem zaļumiem.