Image credit: Gardedis.lv

Griķi ar gaļu un sēnēm

Griķi, kas, domājams, cēlies no grieķu valodas vārda, ir latviešu valodas nosaukums pseidocereālijām, kas pazīstamas kā griķi. Griķi ir viena no latviešu tradicionālās virtuves pamatvielām, un tā ir arī nosaukums šim vienkāršajam ēdienam, kas sastāv no griķu putraimiem, kuri vārīti ūdenī ar sviestu un sāli, pirms tos var baudīt atsevišķi vai kā piedevu dažādiem latviešu ēdieniem.

Sastāvdaļas:

  • 200 g griķu
  • 100 g ceptu sēņu
  • 50 g sviesta
  • 200-250 g cūkgaļas
  • garšvielas pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļu sagriež gabaliņos, uzkaisa sāli.
  2. Pievieno griķus, sēnes, garšvielas.
  3. Pielej 2 glāzes ūdens – samaisa.
  4. Visu liek cepešmaisā, ievieto veidnē.
  5. Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.