Image credit: gardedis.lv

Burkānu pudiņš

Receptes Nr. 295 manā latviešu pavārgrāmatas projektā ir burkānu pudiņš. Vispirms jāprecizē, ka “pudiņš” šajā grāmatā nenozīmē desertu. Šajā kategorijā ietilpst viss, ko mūsdienās sauc par suflē. Otrkārt, es nekad iepriekš neesmu gatavojusi suflē, tāpēc man bija ļoti maz ko piedāvāt, lai labotu gatavošanas metodi. Es turēju īkšķus, lai tas izdodas.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg/2 kg burkānu
  • 3 olas
  • 1/2 dubultā krējuma
  • Sviests vai eļļa

Pagatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C/350F. Ņem 23×14 cm (9 “x5”) cepamo trauku un izsmērē to ar sviestu vai eļļu.
  • Nomizojiet burkānus un ievietojiet tos vidējā katliņā ar sālītu verdošu ūdeni. Vāra 15 minūtes vai līdz burkāni kļūst mīksti.
  • Izņemiet burkānus no ūdens un ievietojiet tos virtuves kombainā, līdz no burkāniem izveidojas biezenis.
  • Pievieno saputotās olas, krējumu, sāli un piparus un sajauc, līdz viss ir apvienots. Ielej maisījumu sagatavotajā cepamajā traukā.
  • Cep cepeškrāsnī 45 minūtes. Pudiņš pacelsies virs pannas malām.
  • Izņemiet no cepeškrāsns, sagrieziet šķēlītēs un pasniedziet.