Aukstā biešu zupa ar kefīru
Sastāvdaļas:
- 1 burciņa marinētu biešu (0,5l)
- 2 nelieli, svaigi gurķi
- 1 saišķītis diļļu
- 1 saišķītis lociņu
- 1 l kefīra
- 1 tējk. sinepju
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
- Vārītas olas pēc izvēles pasniegšanai
Pagatavošana:
- Gurķus sagriež nelielās strēmelītēs.
- Lociņus rūpīgi sasmalcina.
- Redīsus sagriež tikpat lielos gabalos kā gurķi.
- Ja liek desu, arī to sagriež tik pat lielos gabaliņos kā dārzeņus.
- Visu pārlej ar kefīru un samaisa.
- Sāli, piparus pievieno pēc garšas. Lai pastiprinātu garšu, pievieno ēdamkaroti etiķa. Liek visu ledusskapī uz 20 minūtēm ievilkties. Lai labi garšo!