Bukstiņputra
Biezputru, kas vārīta ūdeni no miežu putraimiem vai grūbām un kartupeļiem, klāt liekot cepinātus taukus, senči dēvēja par “bukstiņa” putru.
Sastāvdaļas:
- 1 glāze/s miežu putraimi vai grūbas
- 0.5 kg kartupeļi
- 1.5 l ūdens
- pēc garšas sāls
- 200 g cauraudzītis
Pagatavošana:
- Cauraudzīti sasmalcina, liek katliņā un izcepina, līdz iztecējuši visi tauki.
- Gaļu izņem, taukos liekm nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus, virsū uzber vairākos ūdeņos nomazgātus putraimus vai grūbas.
- Pārlej ar ūdeni, aizvāko un uz lēnas uguns vāra (nemaisot), līdz putraimi mīksti.
- Pasniedz ar taukšķēto gaļu. Ja vēlas treknāku aizdaru, pannā apcep pāris sīpolus un iebiezina ar skābo krējumu. Veseli ēduši!