Image credit: receptes.eu

Aukstā biešu zupa ar kefīru

Sastāvdaļas:

  • 1 burciņa marinētu biešu (0,5l)
  • 2 nelieli, svaigi gurķi
  • 1 saišķītis diļļu
  • 1 saišķītis lociņu
  • 1 l kefīra
  • 1 tējk. sinepju
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Vārītas olas pēc izvēles pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Gurķus sagriež nelielās strēmelītēs.
  2. Lociņus rūpīgi sasmalcina.
  3. Redīsus sagriež tikpat lielos gabalos kā gurķi.
  4. Ja liek desu, arī to sagriež tik pat lielos gabaliņos kā dārzeņus.
  5. Visu pārlej ar kefīru un samaisa.
  6. Sāli, piparus pievieno pēc garšas. Lai pastiprinātu garšu, pievieno ēdamkaroti etiķa. Liek visu ledusskapī uz 20 minūtēm ievilkties. Lai labi garšo!